Drobenkový moučník
Fotogalerie:

Drobenkový moučník

Petra Vondráčková

Krásná Lípa
Můžete ho péct i ve vyšším plechu.
Petra Vondráčková, Krásná Lípa

Ingredience

  • Drobenka
  • 300 g mouka polohrubá
  • 150 g cukr krupice
  • 200 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • Náplň
  • 1 šlehačka v prášku
  • 750 g tvaroh nízkotučný
  • 150 g cukr krupice
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 3 vejce
  • 50 g škrob
  • 75 g máslo
  • 3 lžíce rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme drobenku, dvě třetiny vysypeme na dno vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě 10–15 minut.
  2. Dle návodu ušleháme šlehačku (Dr Oetker), přidáme ostatní přísady, nalijeme na předpečený korpus a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme asi hodinu. Zhruba 10 minut před koncem „odepneme“ dortovou formu, dopečeme.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout