Mandlová roláda s broskvemi
Fotogalerie:

Mandlová roláda s broskvemi

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod
Zvládněš ji i ty, navíc je úplně bez mouky!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 4 bílek
  • 4 žloutek
  • 50 g cukr moučkový
  • 100 g mandle mleté
  • 10 lžic marmeláda meruňková
  • 3 lžíce rum
  • 200 g smetana zakysaná
  • 300 g tvaroh
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 kompot broskvový
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny‚ zvlášť ušleháme bílky na tuhý sníh.Ke žloutkové směsi přisypeme mleté mandle‚ promícháme a zlehka vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme při 150–170 °C dorůžova asi 12 minut.
  2. Plát těsta i s papírem překlopíme na pomoučenou čistou utěrku‚ papír stáhneme a povrch opět poprášíme moukou. Ihned pomocí utěrky srolujeme a takto necháme uplně vychladnout.
  3. Meruňkový džem promícháme s alkoholem. Zakysanou smetanu umícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem‚ přidáme na kostičky pokrájené kompotované broskve‚ které jsme předtím nechali dobře okapat.
  4. Vychladlý plát opatrně rozvineme‚ podle potřeby zarovnáme nožem okraje‚ potřeme džemem a částí tvarohového krému. Opět srolujeme. Povrch potřeme zbytkem krému a dozdobíme broskvemi‚ meduňkou a sekanými mandlemi. Roládu můžeme také připravit jen jako mandlovou‚ když do krému přidáme mandle.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout