Ledové tříště
Fotogalerie:

Ledové tříště

Lenka Paulusová

Litomyšl
Na dovolené u moře jsem okoukala přípravu ledové tříště z čerstvého ovoce. Od té doby na tento osvěžující nápoj nedáme dopustit. Připravujeme si ho opravdu často.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • z 1 l vody led
  • 100 g jahody
  • 300 ml džus jablečný
  • 1–2 citrón
  • 100 g meruňky
  • 3 lžíce cukr krupice
  • snítka máta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Den předem dáme zmrazit dostatečné množství ledu (zhruba 1 l na 3 porce).
  2. krok2 Jahody opláchneme a odstopkujeme. Vhodíme do mixéru a přidáme 100 ml jablečné šťávy, 1 lžíci cukru. Obsah rozmixujeme.
  3. krok3 Třetinu ledu roztlučeme na jemné kousky, naplníme do sklenice a zalijeme jahodovým mixem.
  4. U meruňkové tříště postupujeme podobným způsobem. Při přípravě citronové tříště citrony oloupeme a na ozdobu přidáme mátu. Můžeme přidat i pár lístků do mixéru, dodá to tříšti svěží chuť.

    TIP: Ovoce, které budeme používat na tříšť, by mělo být dobře vyzrálé, jen tak bude tříšť opravdu chutná.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout