Výborný kynutý koláč
Fotogalerie:

Výborný kynutý koláč

Jarmila Hašlíková

Hodonín
Neváhej a upeč ho, jistě s ním budeš mít úspěch
Jarmila Hašlíková, Hodonín

Ingredience

  • 42 g droždí
  • 100 g cukr krupice
  • 1 hrnek mléko
  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • dle chuti ovoce
  • dle chuti tvaroh

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozmícháme se lžicí cukru, zalijeme mlékem, přidáme lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout.
  2. Po vykynutí přidáme zbylou mouku, cukr, špetku soli. olej, vejce a žloutek. Vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme v teple vykynout.
  3. Pak ho rozložíme na vymazaný plech, poklademe ovocem či povidly. Můžeme posypat oříšky a drobenkou. Kdo má rád vláčnější koláč, může pod ovoce natřít ještě nádivku z tvarohu, tří lžic cukru, vejce a vanilky. Pečeme při 160 °C 30–45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout