Višňové řezy
Fotogalerie:

Višňové řezy

Růžena Vranová

Strakonice
Zralé višně jim dodají velmi příjemnou jemně navinulou chuť.
Růžena Vranová, Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 hera
  • 250 g cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 260 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • trocha mléko
  • 1 kompot višně
  • 2 lžíce kakao
  • Krém:
  • na posypání čokoláda mléčná
  • z višní šťáva kompotová
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 pudink vanilkový
  • 250 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Heru utřeme s cukrem a žloutky. Do této hmoty zapracujeme mouku s práškem do pečiva, mléko podle hustoty a sníh z bílků. Do třetiny těsta přidáme kakao.
  2. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme světlé těsto a na něj pak těsto tmavé. Poklademe vypeckovanými višněmi a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
  3. Mezitím si připravíme krém: šťávu z kompotu doplníme do půl litru vodou, přidáme cukr, vanilkový pudink a vaříme do zhoustnutí. Do zchladlého krému zašleháme máslo a natřeme ho na vychladlé těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout