Zralé višně jim dodají velmi příjemnou jemně navinulou chuť.
Růžena Vranová, Strakonice
Ingredience
- Těsto:
- 1 hera
- 250 g cukr moučkový
- 5 vejce
- 260 g mouka polohrubá
- 1/2 prášek do pečiva
- trocha mléko
- 1 kompot višně
- 2 lžíce kakao
- Krém:
- na posypání čokoláda mléčná
- z višní šťáva kompotová
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 pudink vanilkový
- 250 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Heru utřeme s cukrem a žloutky. Do této hmoty zapracujeme mouku s práškem do pečiva, mléko podle hustoty a sníh z bílků. Do třetiny těsta přidáme kakao.
-
Do vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme světlé těsto a na něj pak těsto tmavé. Poklademe vypeckovanými višněmi a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
-
Mezitím si připravíme krém: šťávu z kompotu doplníme do půl litru vodou, přidáme cukr, vanilkový pudink a vaříme do zhoustnutí. Do zchladlého krému zašleháme máslo a natřeme ho na vychladlé těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.