Černobílé řezy
Fotogalerie:

Černobílé řezy

Lenka Petelíková

Mokropsy
Nejen že vypadají efektně, ale jsou i velmi chutné a vláčné, asi proto je děti přímo milují. Vděčným překvapením jsou pro každou návštěvu, která bude na tuto lahůdku jistě dlouho vzpomínat.
Lenka Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 ml mléko
  • dle chuti cukr moučkový na posypání
  • 4 vejce
  • 120 g cukr krupice
  • 75 g mouka polohrubá
  • 70 g moučka škrobová
  • 2 lžíce kakao
  • špetka sůl
  • Krém:
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 180 g máslo
  • 1/2 sáčku pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec, cukru, mouky, škrobové moučky, kakaa a soli ušleháme řidší těsto, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 ˚C asi 10 minut.
  2. krok2 Upečený plát opatrně vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odlepíme papír a necháme vychladnout. Zatím připravíme krém. Polovinu mléka svaříme, ve druhé rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání minutu povaříme. Změklé máslo utřeme s cukry, přidáme chladný pudink a nakonec rum. Ušleháme do hladka a necháme v lednici pořádně vychladit.
  3. krok3 Těsto podélně rozkrojíme na tři stejné díly. Na jeden naneseme polovinu krému, přiklopíme druhým, naneseme zbylý krém a nakonec přiklopíme posledním plátem těsta. Pocukrujeme a nakrájíme.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout