Když je borůvek málo na kynutý koláč, peču tyto řezy.
Libuše Hlaváčová,
Brno
Ingredience
- 5 vajíčka
- 200 g cukr krupice
- 200 g mouka hladká
- 5 lžic olej
- 150 g borůvky
- 3/4 balení cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení‚ posypeme borůvkami a vanilkovým cukrem. Pečeme při 200 °C asi 10 minut.
TIP: Vzhledem k superrychlé přípravě tento koláč v pohodě stihneme upéct čerstvý třeba i k ranní kávě.