Borůvková chuťovka
Fotogalerie:

Borůvková chuťovka

Libuše Hlaváčová

Brno
Když je borůvek málo na kynutý koláč, peču tyto řezy.
Libuše Hlaváčová, Brno

Ingredience

  • 5 vajíčka
  • 200 g cukr krupice
  • 200 g mouka hladká
  • 5 lžic olej
  • 150 g borůvky
  • 3/4 balení cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení‚ posypeme borůvkami a vanilkovým cukrem. Pečeme při 200 °C asi 10 minut.

    TIP: Vzhledem k superrychlé přípravě tento koláč v pohodě stihneme upéct čerstvý třeba i k ranní kávě.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout