Bílkový moučník
Fotogalerie:

Bílkový moučník

Marta Černínová

Mokré Lazce
Rozinkami a oříšky rozhodně nešetři.
Marta Černínová, Mokré Lazce

Ingredience

  • 7 bílky
  • 180 g cukr krupice
  • 80 g máslo rozpuštěné
  • 60 g mouka hladká
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1/2 tabulky čokoláda na vaření
  • hrst ořechy mleté
  • hrst rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuha, pak přidáme cukr a po troškách (za stálého šlehání) přidáváme střídavě vychladlé máslo a mouku smíchanou s ostatními ingrediencemi. Těsto zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
  2. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 10 minut, pak 25–30 minut při 150 °C.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Tisknout