Mramorové brownies
Fotogalerie:

Mramorové brownies

Vendula Kroulíková

Vysoké Mýto
Milovníci čokolády si pochutnají.
Vendula Kroulíková‚ Vysoké Mýto

Ingredience

  • 200 g čokoláda mléčná
  • 200 g čokoláda bílá
  • 250 g máslo
  • 4 vejce
  • 300 g cukr pískový
  • 140 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Čtvercovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do jedné mísy nalámeme tmavou čokoládu a do druhé světlou. Ke každé přidáme půl másla a rozpustíme ve vodní lázni.
  2. Do každé mísy přidáme 150 g cukru a dvě vejce a vyšleháme dohladka. Do tmavé směsi přidáme 50 g mouky a do světlé 90 g. Obě těsta nanášíme po lžících do připravené formy a střídáme přitom tmavé a světlé těsto. Nakonec protáhneme špejlí‚ aby vznikl mramorový efekt. Pečeme 35 minut (při kontrole na špejli musí ulpět vlhké drobečky).

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Tisknout