Skořicový moučník
Fotogalerie:

Skořicový moučník

Karolína Durdová

Mám ráda skořici pro její intenzivní vůni.
Karolína Durdová,
Slavkov u Brna

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g cukr pískový
  • 4 vejce
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléko
  • 100 ml olej
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 2 smetana zakysaná
  • 1 cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme vejce a cukr. Přidáme mouku‚ prášek do pečiva‚ mléko‚ olej a umícháme hladké těsto.
  2. Mléko osladíme a uvaříme pudink. Buchtu dáme péct. Když je skoro upečená, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme.
  3. Na vychladlou buchtu ještě rozetřeme zakysané smetany a posypeme ji skořicovým cukrem.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Tisknout