Pro zkušené kuchařky a cukrářky to nebude žádný problém, ale tento moučník jistě dokážou zvládnout i šikovné začátečnice.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice
Ingredience
- Těsto:
- 6 žloutek
- 6 lžic cukr moučkový
- 6 lžic olej
- 6 lžic mouka polohrubá
- 3 lžíce kakao
- 1 prášek do pečiva
- 6 bílek
- Krém:
- 1 l mléko
- 200 g cukr krupice
- 13 lžic mouka hladká
- 250 g máslo
- 2 šlehačka v prášku
- Ozdoba:
- dle chuti kakao
- dle chuti čokoláda strouhaná
- dle chuti rum
Doba přípravy
Počet porcí
24
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřicím práškem.
-
Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
-
Uvaříme si krém z mléka‚ cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
-
Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotovým krémem důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
-
Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. Hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.