Petardův dezert
Fotogalerie:
 

Petardův dezert

Blanka Dihlová

Ludgeřovice
Pro zkušené kuchařky a cukrářky to nebude žádný problém, ale tento moučník jistě dokážou zvládnout i šikovné začátečnice.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 žloutek
  • 6 lžic cukr moučkový
  • 6 lžic olej
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 3 lžíce kakao
  • 1 prášek do pečiva
  • 6 bílek
  • Krém:
  • 1 l mléko
  • 200 g cukr krupice
  • 13 lžic mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 2 šlehačka v prášku
  • Ozdoba:
  • dle chuti kakao
  • dle chuti čokoláda strouhaná
  • dle chuti rum

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřicím práškem.
  2. krok2 Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
  3. krok3 Uvaříme si krém z mléka‚ cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
  4. krok4 Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotovým krémem důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
  5. Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. Hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Tisknout