Tvarohový srnčí hřbet
Fotogalerie:

Tvarohový srnčí hřbet

Ivana Bartušková

Bítovčice
Je to výborný a osvěžující dezert.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 100 ml mléko
  • 1 balení želatina v prášku
  • 250 ml smetana
  • 250 g tvaroh
  • 2 cukr vanilkový
  • 3-4 lžíce cukr moučkový
  • dle potřeby piškoty
  • na ozdobu broskve
  • na ozdobu šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nasypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Necháme zchladnout.
  2. Přidáme tvaroh, cukr a zpracujeme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme je částí tvarohové hmoty. Poklademe broskvemi a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout a pak vyklopíme.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)


Zpět na článek: Tvarohový srnčí hřbet
Tisknout