Bílkový chlebíček
Fotogalerie:

Bílkový chlebíček

Jaroslava Skoumalová

Třebíč
Ráda ho dělám a mé rodině chutná.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • 4 bílky
  • 80 g cukr krupice
  • 100 g mouka hrubá
  • 40 g ovoce kandované
  • 30 g rozinky
  • 30 g ořechy
  • 40 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • na vymazání mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme krupicový cukr. Potom vmícháme hrubou mouku, nakrájené kandované ovoce, rozinky a ořechy. Na­konec opatrně vmícháme rozpuštěné vlahé máslo.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme péci. Upečený chlebíček lehce pocukrujeme nebo ho můžeme potřít čokoládovou polevou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Tisknout