Ořechové hřebeny
Fotogalerie:

Ořechové hřebeny

Marcela Volfová

Praha
Tvarohové těsto je lehké, používám ho také na přípravu jablečného štrúdlu.
Marcela Volfová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 250 g mouka polohrubá
  • Náplň
  • 100 g máslo
  • 75 g cukr moučkový
  • 75 g ořechy vlašské
  • 1 žloutek
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál nastrouháme máslo na hrubém struhadle. Přidáme tvaroh (ne z vaničky) a mouku a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na půl hodiny odpočinout.
  2. Zatím si připravíme ořechovou nádivku. Ořechy nasekáme najemno. Pomalu zpěníme máslo a vzniklou pěnu sesbíráme. Pak přidáme cukr a ořechy, krátce osmahneme a odstavíme. Do zchladlé náplně vmícháme žloutek.
  3. Těsto rozválíme a skleničkou vykrájíme kolečka. Plníme je ořechovou náplní a pak přehneme. Na okrajích můžeme pomocí vidličky vytvořit vroubky. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova. Můžeme pocukrovat.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)


Zpět na článek: Ořechové hřebeny
Tisknout