Tvarohové řezy s hroznovým vínem
Fotogalerie:

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Tereza Mrowiecová

Karviná
Nabízím svůj recept na super rychlý a opravdu jednoduchý moučník.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 500 g víno hroznové
  • 250 g tvaroh
  • 150 g máslo
  • 1 lžíce rum
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,5 hrnku mouka polohrubá
  • 1 hrnek mléko
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku mouka kukuřičná hladká
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • na vysypání formy mouka hrubá
  • na ozdobu cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchneme hroznové víno a necháme ho okapat. Zatím do mísy vložíme tvaroh‚ máslo‚ vejce‚ cukr a citronovou kůru. Vše vymícháme dohladka.
  2. Potom postupně přidáváme mouku‚ mléko, rum a prášek do pečiva. Hotové těsto vylijeme na vymazaný plech a poklademe kuličkami hroznů‚ větší kuličky můžeme rozpůlit.
  3. Zvolna pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
  4. Upečené tvarohové řezy necháme prochladnout‚ posypeme je moučkovým cukrem. Dle chuti je ještě můžeme dozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Tvarohové řezy s hroznovým vínem
Tisknout