Jablečná bublanina
Fotogalerie:

Jablečná bublanina

Zdeňka Švajková

Karviná-Hranice
Ovocný moučník se na stole dlouho neohřeje.
Zdeňka Švajková, Karviná-Hranice

Ingredience

  • 8 jablka
  • 8 lžic mouka polohrubá
  • 8 lžic cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 ml olej
  • 4 vejce
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Jablka oloupeme, na­krájíme nebo nastrouháme a vmícháme do těsta.
  2. Vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C zhruba 30 minut, dokud nezrůžoví. Můžeme dozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Tisknout