Píchaná buchta
Fotogalerie:

Píchaná buchta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to taková vděčná ‚‚rychlovka‘‘.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • Těsto
  • 450 g mouka polohrubá
  • 500 ml mléko
  • 270 g cukr moučkový
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 14 lžic olej
  • Poleva
  • 140 g tuk ztužený
  • 12 g cukr moučkový
  • 1 pudink kakaový
  • 4 lžíce mléko
  • 2 lžíce kakao

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
  2. Ještě teplou buchtu hustě propícháme obrácenou stranou vařečky a polijeme polevou, kterou jsme si předem připravili smícháním rozpuštěného másla s ostatními surovinami.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Píchaná buchta
Tisknout