Krupicová kaše s medovými jablíčky
Fotogalerie:

Krupicová kaše s medovými jablíčky

Kateřina Slánská

Dolní Podluží
Slaďoučké jídlo, které ocení hlavně děti.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 50 g krupička dětská
  • 20 g cukr krupice
  • 1 jablko
  • 50 g med
  • dle chuti skořice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Polotučné mléko osladíme cukrem nebo sladidlem a na mírném ohni přivedeme k varu. Potom pomalu přisypáváme dětskou krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  2. Mezitím si oloupeme jablko‚ které nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi pomalu rozehřejeme med a jablka na něm chvíli opékáme. Po chvíli přikryjeme pokličkou a necháme na plotně dojít doměkka.
  3. Hotovou krupicovou kaši pokryjeme jablky‚ polijeme medovou šťávou z pánve a posypeme skořicí.

    TIP: Stejně jako jablka se dá zpracovat i jiné ovoce – hrušky, meruňky, broskve, mango či pomeranče.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Krupicová kaše s medovými jablíčky
Tisknout