Ovocná roláda
Fotogalerie:

Ovocná roláda

Jana Marková

Horní Čermná
Je to vynikající zákusek po obědě.
Jana Marková, Horní Čermná

Ingredience

  • Těsto
  • 6 bílky
  • 6 žloutek
  • 180 g cukr krupice
  • 3 pudink vanilkový
  • 3/4 prášek do pečiva
  • Krém
  • 2 máslo pomazánkové
  • 500 ml šlehačka
  • 2 cukr vanilkový
  • 2–4 lžíce cukr krupice
  • Ostatní
  • podle chuti ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme žloutky ušlehané s cukrem a pudinky a prášek do pečiva. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C.
  2. Teplý plát přikryjeme vlhkou utěrkou a srolujeme. Po vychladnutí rozbalíme a potřeme krémem, který jsme připravili smícháním surovin. Roládu naplníme oblíbeným ovocem. Pak ji zavineme a potřeme zbytkem krému.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)


Zpět na článek: Ovocná roláda
Tisknout