Jahodový dort se šlehačkou
Fotogalerie:

Jahodový dort se šlehačkou

Renata Slavíčková

Velké Popovice
Oslava narozenin se bez dortu prostě neobejde.
Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Těsto
  • 3 vejce
  • 130 g cukr krupice
  • 90 g mouka hrubá
  • 50 g kokos strouhaný
  • 50 g čokoláda mléčná
  • Náplň
  • 220 g jahody
  • 60 g cukr krupice
  • 10 g želatina
  • 500 ml šlehačka
  • Ozdoba
  • 500 ml šlehačka
  • 2 ztužovač šlehačky
  • trocha čokoláda mléčná
  • trocha kokos strouhaný
  • trocha jahody

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři kola velikosti dortové formy (Ø asi 24 cm) s okraji
    4 cm širokými.
  2. Připravíme si těsto: z bílků a cukru ušleháme hustý sníh – nesmí být tekutý. Do něho zašleháme žloutky, mouku, kokos a strouhanou čokoládu. Těsto dáváme na kola papíru a po jednom pečeme v hodně vyhřáté troubě (na 200 °C) do světle hněda.
  3. Do 100 ml vlažné vody namočíme želatinu a ve vodní lázni ji dobře rozpustíme. Rozmixujeme jahody s cukrem, pak přilijeme rozpuštěnou želatinu a vmícháme ušlehanou šlehačku.
  4. Na dno dortové formy dáme placku, náplň, placku... atd. Přikryjeme fólií, zatížíme talířem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
  5. Druhý den ušleháme zbývající šlehačku se ztužovačem. Dort ozdobíme šlehačkou a jahodami, boky obalíme kokosem, posypeme čokoládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)


Zpět na článek: Jahodový dort se šlehačkou
Tisknout