Nepečený ovocný dort
Fotogalerie:

Nepečený ovocný dort

Petra Javorská

České Velenice
Když je venku horko, tato dobrota tě osvěží.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • 4 balení po 250 ml smetana zakysaná
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 lžíce cukr krupice
  • dle potřeby ovoce
  • 240 g piškoty
  • na ozdobu čokoláda mléčná
  • na ozdobu šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zakysanou smetanu (nebo tvaroh se smetanou)  důkladně rozmícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem (pokud se nám zdá málo sladký, přidáme cukr podle potřeby).
  2. Do dortové formy vrstvíme piškoty‚ smetanovou směs a ovoce, které máme rádi. Poslední vrstvou bude smetanová směs.
  3. Dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny. Dort dozdobíme šlehačkou‚ čokoládou a ovocem.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout