Jahodový koláč
Fotogalerie:

Jahodový koláč

Zollpriesterová Iva

Krasavce
Zbožňují ho děti i dospělí labužníci.
Zollpriesterová Iva, Krasavce

Ingredience

  • Piškot
  • 6 vejce
  • 180 g cukr krupice
  • 180 g mouka polohrubá
  • 50 g máslo
  • 20 g kakao
  • 1 cukr vanilkový
  • Krém
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr moučkový
  • 120 g tvaroh
  • několik lžic mléko
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy
  • jahody mouka na vysypání formy
  • čokoláda mléčná na ozdobu
  • na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a hotové těsto na­lijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 °C.
  2. Ušleháme krém a natřeme ho na vychladlý piškot.
  3. Ozdobíme jahodami a hustě posypeme strouhanou čokoládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout