Moučník „želva“
Fotogalerie:

Moučník „želva“

Linda Skálová

Tábor
Pod krunýřem z vynikající piškotové rolády se ukrývá pohádkově jemné šlehačkové překvapení.
Linda Skálová, Tábor

Ingredience

  • Roláda
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 balení marmeláda jahodová
  • Náplň
  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 balení ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukry, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připraveného těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřeme.
  2. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 12 minut při 220 °C. Ještě horký upečený korpus položíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečicí papír.
  3. Ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny.
  4. Roládu nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Mísu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe plátky rolády těsně vedle sebe.
  5. Smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači. Šlehačkou naplníme celou mísu a nakonec přiklopíme plátky z rolády. V lednici necháme nejlépe několik hodin odležet a potom krájíme.
     
    TIP: Pokud spěcháš, můžeš přípravu tohoto efektního moučníku uspíšit tím, že koupíš již hotovou roládu.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)


Zpět na článek: Moučník „želva“
Tisknout