Borůvkový koláč zvaný ‚‚fofrovník‘‘
Fotogalerie:

Borůvkový koláč zvaný ‚‚fofrovník‘‘

Lenka Dohnalová

Říčany
Říkáme mu tak, protože je hotový během chvilky.
Lenka Dohnalová, Říčany

Ingredience

  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1/2 hrnku olej
  • 250 g tvaroh
  • 500 g borůvky mražené

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme vejce, mléko a olej. Vše dobře promícháme a těsto vlijeme na plech.
  2. Tvaroh přisladíme a dle potřeby zředíme mlékem. Poté ho lžící klademe na těsto a rozetřeme po celé ploše.
  3. Na závěr koláč posypeme borůvkami (možno i čerstvými nebo jiným ovocem, např. jahodami, angreštem, rebarborou ad.) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme ho asi 30 minut na 180 oC.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)


Zpět na článek: Borůvkový koláč zvaný ‚‚fofrovník‘‘
Tisknout