Piškotová dobrůtka
Fotogalerie:

Piškotová dobrůtka

Eva Výtisková

Turnov
S tímto moučníkem udělám rodince radost.
Eva Výtisková, Turnov

Ingredience

  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 5 lžic olej
  • 1 pudink vanilkový
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g rybíz
  • 600 ml mléko
  • 300 g smetana kysaná nebo kefír
  • 1 cukr skořicový
  • 4 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem a vodou šleháme, po chvíli vešleháme olej. Přidáme mouku, prášek do pečiva a tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Vmícháme sníh z bílků.
  2. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
  3. Pečeme 30 min. při 180 °C. Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)


Zpět na článek: Piškotová dobrůtka
Tisknout