Plněné rohlíky
Fotogalerie:

Plněné rohlíky

Michaela Prokopová

Radostín n. Oslavou
Ozdob si sváteční stůl ořechovou sladkostí!
Michaela Prokopová, Radostín n. Oslavou

Ingredience

  • Těsto
  • 450 g mouka polohrubá
  • 50 g cukr krupice
  • 20 g hera
  • 2 žloutek
  • 20 g droždí
  • 150 ml mléko
  • Náplň
  • špetka skořice
  • 200 g ořechy mleté
  • 200 ml mléko
  • 80 g cukr moučkový
  • 100 g strouhanka
  • 2 lžičky kakao
  • 2 bílek
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka a kvasnic necháme vykynout kvásek. Mezitím utřeme žloutky s cukrem a máslem‚ poté přidáme kvásek, mouku a špetku soli a těsto necháme hodinu kynout. Ze dvou bílků ušleháme sníh. Namleté ořechy smícháme s cukrem‚ mlékem‚ sněhem z bílků‚ kakaem a skořicí a postupně přidáváme strouhanku, až vznikne pevná hmota.
  2. Těsto rozdělíme na 4 dílky, z každého vyválíme asi 1‚5 mm plát‚ ten rozkrájíme na 8 trojúhelníčků. Plníme je ořechovou náplní a stočíme od širší strany ke špičce.
  3. Na vymazaném plechu pečeme dozlatova. Po upečení je posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Tisknout