Koláčky s tvarohem a povidly
Fotogalerie:

Koláčky s tvarohem a povidly

Barbora Halfarová
Barbora Halfarová
Píšť
Naše rodina si tyto koláčky velice oblíbila. Jsou jednoduché na přípravu a velice chutné.
Barbora Šebestíková, Píšť

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 4 žloutek
  • 1 lžička sůl
  • 250 g tuk 100 %
  • 250 ml mléko
  • 8 lžiček cukr krupice
  • 1/2 kostky droždí
  • 250 g tvaroh měkký
  • povidla
  • 1 balení cukr vanilkový
  • vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, sůl, žloutky a tuk smícháme ve větší míse. Do vyšší nádoby přidáme mléko, cukr a rozdrobené droždí. Vše důkladně promícháme a přidáme do mísy. Uhněteme hladké těsto, které nedáváme kynout.
  2. Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrem a cukrem krupice. Můžeme přidat i trochu mléka, aby byly koláčky vláčnější.
  3. Na pomoučněném vále tvoříme malé koláčky. Nejdřívě vyválíme malou placičku a doprostřed dáme lžičku tvarohu. Koláček zabalíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Koláčky na plechu potřeme rožšlehaným vejcem a do jejich středů umístíme 1/4 lžičky povidel.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
     
    TIP: Před vložením do trouby můžeme koláčky ještě posypat drobenkou.

Zpět na článek: Koláčky s tvarohem a povidly
Tisknout