Vdolečky
Fotogalerie:

Vdolečky

Kateřina Neugebauerová

Lysá nad Labem
Moje děti je mají rády i k obědu.
Kateřina Neugebauerová, Lysá nad Labem

Ingredience

  • 3 hrnky mouka polohrubá
  • 2 lžíce cukr pískový
  • 2–3 lžíce tuk ztužený
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1 cukr vanilkový
  • na posypání mouka hladká
  • tuk na smažení
  • na zdobení smetana zakysaná
  • na zdobení povidla
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, dáme 1–2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout. Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek.
  2. Vypracované těsto necháme dokynout. Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Smažíme je po obou stranách do červena. Zdobíme povidly a zakysanou smetanou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)


Zpět na článek: Vdolečky
Tisknout