Perník s jablky
Fotogalerie:

Perník s jablky

Daniela Jahodová

Bečváry
Křehkou mňamku si oblíbila moje rodina.
Daniela Jahodová, Bečváry

Ingredience

  • Těsto
  • 450 g mouka polohrubá
  • 300 g cukr pískový
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce soda
  • 1,5 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 120 g máslo
  • 12 lžic mléko
  • 450 g jablka
  • Poleva
  • 1 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 lžíce škrob
  • 80 g cukr moučkový
  • 80 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme. Máslo na těsto rozpustíme. V míse smícháme mouku‚ pískový cukr‚ prášek do pečiva‚ vanilkový cukr‚ jedlou sodu a kakao.Přidáme vejce‚ rozpuštěné máslo‚ mléko a jemně nastrouhaná jablka.
  2. Suroviny dobře promícháme‚ těsto rozetřeme na vymaštěný plech a upečeme. Škrobovou moučku rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s ostatními surovinami na polevu a dobře promícháme. Vychladlý perník polijeme polevou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Tisknout