Marcipánová kolečka
Fotogalerie:

Marcipánová kolečka

Lucie Tichá

Praha
Vypadají jako božské oko a nebesky také chutnají.
Lucie Tichá, Praha

Ingredience

  • 200 g mouka hladká
  • 50 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g máslo
  • 2 vejce
  • 200 g marcipán
  • 50 g cukr moučkový
  • 15–20 ks ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku smícháme s pískovým a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo nakrájené na kousky a vypracujeme křehké těsto.
  2. Na pomoučeném vále vy­válíme tenký plát a z něj vy­krajujeme kolečka o průměru 4,5 cm. Kolečka vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Marcipánovou hmotu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, mouč­kový cukr a dobře propracujeme. Touto hmotou naplníme cukrářský sáček, kterým nastříkáme okraje na kolečka.
  4. Doprostřed každého k­o­lečka vložíme kandovanou višeň. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Pocukrujeme.
     
    TIP: Z těsta lze vykrajovat li­bo­volné tvary. Kolečka můžeme zdobit místo kandovaným ovo­­­cem ořechy.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Tisknout