Drobenkový koláč
Fotogalerie:

Drobenkový koláč

Eva Červenková

Praha
Pochoutka ke kafíčku pro nedělní návštěvu.
Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 100 g tuk ztužený
  • 100 g cukr moučkový
  • 4 vejce
  • 250 ml mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • 1 sklenice povidla hrušková
  • mouka hrubá
  • cukr krupice
  • skořice
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklý tuk‚ cukr a vejce utřeme‚ přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promíchané těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech‚ potřeme povidly a posypeme drobenkou.
  2. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotový lze postříkat rumem a pocukrovat.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout