Hřebeny z listového těsta
Fotogalerie:

Hřebeny z listového těsta

Ivana Bartušková

Bítovčice
Učešou tvoje chuťové pohárky úžasným kulinářským zážitkem.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 8 jablka
  • 100 g cukr krupice
  • skořice
  • vejce
  • cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Rozválíme listové těsto vykrájíme z něj obdélníčky o velikosti asi 8 x 10 cm.
  2. Naplníme je strouhanými jablky, posypeme skořicí a cukrem, přehneme a kraje rozřežeme jako hřeben.
  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je asi 20 minut. Hotové pocukrujeme.

    TIP: Hřebeny můžeme plnit podobně jako jablečný závin i rozinkami a sekanými vlašskými ořechy. Kromě jablek chutnají skvěle také s náplní tvarohovou, makovou nebo i povidlovou. Zpestřit je můžeme i tak, že je při potření rozšlehaným vejcem posypeme navíc strouhaným kokosem a pečeme dozlatova.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout