Vanilková panna cota
Fotogalerie:

Vanilková panna cota

Jarka Votýpková

Chrudim
Sladký moučník neznamená jen pečení z moučného těsta. Recept na tuto pochoutku pudinkové konzistence mám od kamarádky, která hodně cestuje po světě a přivezla ho ze Středomoří. Má exotický vzhled i chuť.
Jarka Votýpková, Chrudim

Ingredience

  • 1 vanilkový lusk
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 500 ml smetana
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžice šťáva malinová
  • 1 čokoláda na vaření
  • 3 plátky želatina
  • 500 g maliny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vanilkový lusk vydlabeme. Lusk, dřeň a cukr povaříme se smetanou asi 15 minut. Poté lusk vyjmeme. Do horké smetany přidáme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme. Připravíme čtyři formičky, vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Přikryté chladíme 4 hodiny.
  2. Část malin odložíme stra­nou, z ostatních uděláme pyré. Smícháme ho s vanilkovým cukrem a ma­linovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře. Misky s krémem postavíme na pár sekund do horké vody a vyklopíme na pyré. Ozdobíme malinami a čokoládou.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)


Zpět na článek: Vanilková panna cota
Zpět na článek: Vanilková panna cota
Tisknout