Kucmoch netradičně
Fotogalerie:

Kucmoch netradičně

Marie Sedláčková

Dobruška
Je to tradiční sladká krajová pochoutka z bramborového těsta.
Marie Sedláčková, Dobruška

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • škvarky
  • sádlo
  • 200 g mouka polohrubá
  • 2 vejce
  • 1lžička sůl
  • 4 stroužky česnek
  • švestky

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme syrové brambory, přidáme k nim česnek, sůl, vejce, mouku. Vymícháme těsto husté asi jako na bramboráky. Pekáč vymažeme sádlem.
  2. Vylijeme na něj připravené těsto a rozetřeme ho do výšky jednoho centimetru. Těsto poklademe ovocem – dobrá jsou nakrájená jablka, hrušky, švestky (podle toho, co máme k dispozici). Můžeme přidat i lesní ostružiny a zralé kuličky černého bezu.
  3. Navrch rozdrobíme trochu vepřových škvarků a dáme péct do trouby předehřáté na 180–200 °C. Pečeme asi 40 minut (toto množství je na dva pekáče do klasické trouby). Upečený kucmoch pocukrujeme a nakrájíme.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Tisknout