Vaječný koňak
Fotogalerie:

Vaječný koňak

Vlaďka Miláčková

Praha
Je pro mě jako cukroví symbolem svátků.
Vlaďka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 l rum
  • 4–8 žloutek
  • 1 mléko neslazené kondenzované
  • 1 mléko slazené kondenzované

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme žloutky, obě mléka, vanil. cukr a vše důkladně utřeme. Nakonec přilijeme rum, opět promícháme. Nalijeme do čistých láhví a dobře uzavřeme.

    TIP: Likér je ještě lepší, pokud je 1–2 měsíce odleželý.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)


Zpět na článek: Vaječný koňak
Tisknout