Mazelovské řezy
Fotogalerie:

Mazelovské řezy

Lenka Půhonová

Praha
Moučník pro opravdové mlsné jazýčky.
Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • 1 prášek do pečiva
  • kakao
  • 150 g cukr krupice
  • 510 ml mléko
  • 150 g cukr moučkový
  • 280 g máslo
  • 2 vejce
  • 450 g mouka hladká
  • piškoty
  • 2 cukr vanilkový
  • 5 banány
  • 2 pudinkový prášek-vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme těsto‚ rozdělíme ho na dva díly a do jednoho zapracujeme kakao. Z každého dílu vyválíme placku, kterou pečeme zvlášť na vymaštěném plechu na 150 °C asi 20 minut.
  2. Necháme zchladnout. Krém připravíme utřením másla a vařených pudinků. Jednu placku potřeme částí krému‚ poklademe piškoty, kolečky banánů, potřeme zbytkem krému a přiložíme druhou placku.
  3. Vše přiklopíme druhým plechem a necháme 24 hodin v chladu uležet. Hotové řezy můžeme polít čokoládovou polevou a nakonec dozdobíme šlehačkou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Tisknout