Rebarborové koláčky
Fotogalerie:

Rebarborové koláčky

Lenka Heclová

Chomutov
Proč péct koláčky jen s povidly, tvarohem nebo mákem?
Lenka Heclová, Chomutov

Ingredience

  • 90 g sádlo
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g cukr moučkový
  • 500 g tvaroh
  • 200 ml mléko
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • žloutek
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 lžíce krupice
  • citrónová kůra
  • rebarbora

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, zasypeme trochou cukru a mouky, zalijeme vlažným mlékem a přikryjeme. Vzešlý kvásek smícháme se zbylou moukou, cukrem a špetkou soli.
  2. Rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme sádlo a zaděláme kypré těsto. Nesmí se lepit na mísu, dle potřeby podsypáváme hladkou moukou. Necháme dokynout na teplém místě 1–2 hodiny.
  3. Poté tvarujeme koláčky, okraje pomašlujeme žloutkem. Plníme je tvarohem a rebarborou a sypeme žmolenkou. Pečeme dozlatova.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Tisknout