Vojenská buchta
Fotogalerie:

Vojenská buchta

Helena Burianová

Telč
Recept mám od jedné kolegyně z práce.
Helena Burianová, Telč

Ingredience

  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 500 g cukr pískový
  • 500 g mouka hladká
  • 500 g jablka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem dohladka. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nahrubo nastrouhaná jablka.
  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna upečeme dorůžova. Hotový koláč stačí pouze pocukrovat. Pro mlsnější jazýčky můžeme polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout