Bílková roláda
Fotogalerie:

Bílková roláda

Lýdie Holcová

Vsetín
Nadýchaná a křehká pochoutka!
Lýdie Holcová, Vsetín

Ingredience

  • 30 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 2 šlehačka
  • 8 bílky
  • 70 g ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do ušlehaných bílků vmícháme ořechy, mouku a cukr. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Obě šlehačky ušleháme a mírně osladíme želírovacím cukrem.
  2. Zchladlé potřeme náplní a stočíme do rolády. Konečná úprava je různá, stačí jen pocukrovat. Necháme 3–4 hodiny odpočinout v chladnu, ale roláda je dobrá i druhý den .

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)


Zpět na článek: Bílková roláda
Tisknout