Kynuté bednáčky
Fotogalerie:

Kynuté bednáčky

Jana Peštová

Nová Paka
Koláčky jsou typické pro náš kraj.
Jana Peštová, Nová Paka

Ingredience

  • 35 g máslo
  • tvaroh
  • mléko
  • 10-20g droždí
  • 300 g mouka polohrubá
  • 40 g cukr krupice
  • 1 žloutek
  • povidla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, na­plníme je povidly nebo tvarohem.
  2. Na plech dáme pečicí papír, který pomažeme tu­kem. Na něj dáváme koláčky a ty před upečením po­ma­žeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Dá­me péci.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout