Na hrnkovou metodu při pečení nedám dopustit. Medový perník se s její pomocí připraví opravdu snadno a rychle.
Šárka Medáčková, Děčín
Ingredience
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžice olej olivový
- 3/4 hrnku med
- 1 hrnek pražených vločky ovesné
- 1 lžíce kakao
- 1 vejce
- 1 hrnek mléko
- 1/4 hrnku mouka hladká
- 1 cukr vanilkový
- 1 lžička koření perníkové
- rozinky
- 1 hrnek mouka celozrnná
- citrónová kůra
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
V míse smícháme všechny ingredience a dobře je promícháme. Hustší těsto vlijeme do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče a upečeme. Hotový perník můžeme potřít marmeládou a ozdobit šlehačkou.