Medový perník
Fotogalerie:

Medový perník

Šárka Medáčková

Děčín
Na hrnkovou metodu při pečení nedám dopustit. Medový perník se s její pomocí připraví opravdu snadno a rychle.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžice olej olivový
  • 3/4 hrnku med
  • 1 hrnek pražených vločky ovesné
  • 1 lžíce kakao
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1/4 hrnku mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička koření perníkové
  • rozinky
  • 1 hrnek mouka celozrnná
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme všechny ingredience a dobře je promícháme. Hustší těsto vlijeme do vymaštěného a hru­bou moukou vysypaného pekáče a upečeme. Hotový perník můžeme potřít marmeládou a ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout