Peču je nejraději s tvarohovou náplní, ale dobrá je i maková.
Adéla Vlčková, Ostrava
Ingredience
- tvaroh
- 150 g máslo
- 250 ml mléko
- 20 g droždí
- 450 g mouka polohrubá
- 2 lžíce cukr krupice
- 3 žloutek
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Smícháme cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek.
-
Změklé máslo utřeme se dvěma žloutky a solí. Kvásek přidáme do mouky, přilijeme mléko a žloutkové máslo. Uhněteme těsto a necháme vykynout.
-
Těsto vyválíme, rozdělíme na čtverečky, naplníme náplní, svineme do tvaru ranečku, potřeme žloutkem a upečeme.