Kynuté ranečky
Fotogalerie:

Kynuté ranečky

Adéla Vlčková

Ostrava
Peču je nejraději s tvarohovou náplní, ale dobrá je i maková.
Adéla Vlčková, Ostrava

Ingredience

  • tvaroh
  • 150 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 450 g mouka polohrubá
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek.
  2. Změklé máslo utřeme se dvěma žloutky a solí. Kvásek přidáme do mouky, přilijeme mléko a žloutkové máslo. Uhněteme těsto a necháme vykynout.
  3. Těsto vyválíme, rozdělíme na čtverečky, naplníme náplní, svineme do tvaru ranečku, potřeme žloutkem a upečeme.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout