Tvarohový dort II
Fotogalerie:

Tvarohový dort II

Jolana Večerková

Praha
Po téhle pochoutce se u nás jen zapráší.
Jolana Večerková, Praha

Ingredience

  • 100 ml šlehačka
  • 7 plátků + 1 červená želatina
  • 100 g borůvky mražené
  • 130 g cukr moučkový
  • 1 kg tvaroh
  • 150 g třešně
  • třešně kandované

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh smícháme s cukrem. Plátky želatiny zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat. Podle návodu připravíme červené želé a nalijeme je do formy. Přidáme bo­růvky a dáme ztuhnout. Nabobtnalou želatinu zahřejme a necháme rozpustit. Poté do ní vmícháme tvaroh a třešně. Nalijeme na červené želé a opět necháme ztuhnout. Poté vyklopíme a dozdobíme.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Tisknout