Ořechové čtverečky
Fotogalerie:

Ořechové čtverečky

Míša Řezníčková

Praha
Na zahradě máme velký ořech a letos byla dobrá úroda. Ořechy máme rádi, používám je do různých sladkostí, ale když udělám tyto řezy, jsou pryč ze stolu dřív, než bys řekl švec.
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 1/2 bílky
  • 150 g ořechy vlašské
  • 1 lžíce šťáva citrónová
  • vlašské ořechy na ozdobu
  • 1 lžíce rum
  • 150 g cukr moučkový
  • 80 g cukr moučkový na polevu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté ořechy, cukr a citronovou šťávu (nebo rum) zpracujeme na vláčnou hmotu.
  2. krok2
    Mezi dvěma vrstvami mikroténové fólie vyválíme plát silný asi 5 mm.
  3. krok3
    Plát potřeme polevou a poklademe ořechy. Necháme do druhého dne uschnout a krájíme na malé čtverečky.
    TIP: Můžeme zkusit i obměnu, kdy místo citrónové polevy použijeme čokoládovou.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)


Zpět na článek: Ořechové čtverečky
Zpět na článek: Ořechové čtverečky
Zpět na článek: Ořechové čtverečky
Zpět na článek: Ořechové čtverečky
Tisknout