Hraběnčin koláč
Fotogalerie:

Hraběnčin koláč

Kateřina Štrausová
Kateřina Štrausová
Havlíčkův Brod
Nejlepší jablečný koláč od maminky.
Kateřina Štrausová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 1/2 sáčku prášek do pečiva
  • 120 g cukr moučkový
  • 450 g mouka hladká
  • 4 žloutek
  • 1 hera
  • 4 bílky
  • 1/2 sáčku cukr vanilkový
  • jablka
  • 160 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

9

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smícháme heru, žloutky, mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Uděláme těsto.
  2. 2/3 těsta rozválíme na placku (koláčová forma nebo malý plech). Zbylou 1/3 těsta dáme zmrazit.

  3. Na těsto dáme nastrouhaná jablka ochucená cukrem a skořicí. Ušleháme sníh z bílků a cukru a navrstvíme ho na jablka. Navrch nastrouháme zmražené těsto a dáme péct.

Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Tisknout