Kefírový koláč s borůvkami
Fotogalerie:

Kefírový koláč s borůvkami

Zuzka Králová

Děčín
Ovocné koláče máme nejraději, borůvkový obzvlášť.
Zuzka Králová, Děčín

Ingredience

  • 200 g hrubá mouka
  • 160 g hladká mouka
  • 1 ks kypřící prášek
  • 260 g cukr krupice
  • 300 ml kefír
  • 120 ml olej
  • 3 ks vejce
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka hrubá na vysypání formy
  • 400 g borůvky
  • 90 g mouka hrubá
  • 70 g cukr krupice
  • 70 g máslo
  • dle potřeby cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva, s cukrem, kefírem, olejem a vejci. Velký plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. Na těsto potom rovnoměrně nasypeme opláchnuté borůvky.
  2. krok2
    Z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, kterou rovnoměrně koláč posypeme. 
  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170  °C asi 45 minut.
  4. Před podáváním koláč ještě lehce poprášíme cukrem a ozdobíme lístky máty nebo meduňky. Kdo chce, dá si na něj šlehačku.

    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Pokud na přípravu koláče použijete mražené borůvky, obalte je v moučkovém cukru, pak tolik neklesnou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (21.6.2011)


Zpět na článek: Kefírový koláč s borůvkami
Zpět na článek: Kefírový koláč s borůvkami
Tisknout